Grundutbildning Singel- och Volymfransar


Låt oss presentera vårt nya upplägg på den kombinerade grundutbildningen i Singel- och volymfransar. Du har möjlighet att välja det pris och den storlek på startkit som passar dig bäst! 

Väljer du det lilla Startkitet kostar utbildningen 11.500kr ink moms och väljer du det stora startkitet kostar utbildningen 17.500kr ink moms.

Utbildningen är upplagd på så sätt att du får ditt teorimaterial hemskickat innan kursstart. När du fått materialet ska du studera det samt göra instuderingsfrågorna innan kursens första dag.  Därefter kör vi 2 heldagar fullproppade med praktiska övningar på salongen. Du får lära dig att plocka fransar och skapa volymknippen, sätta fransar på docka och självklart även sätta fransar på modeller.

När dina 2 praktiska dagar är över får du ett traineediplom. Din traineeperiod varar mellan 1 och 6 månader och under denna period ska du ha praktik hemma och göra fransar på minst 15 modeller, ju fler desto bättre.  Du skall under denna tid skicka bilder till oss på alla dina modeller för att vi skall kunna ge dig korrekt feedback för hur du skall arbeta och utveckla ditt fransande. Det är viktigt att du gör minst detta antal modeller för att du skall få en bra överblick över hur man arbetar med fransar på olika kunder. Du kan göra viss praktik på din skola om du känner dig bekvämare med det. 

Innan dina slutprov avläggs kommer du tillbaka till skolan för en uppfräschande praktikdag där du har möjlighet att finslipa lite extra på de delar som du upplever är kluriga. 

På provdagen ska du göra fransar på två modeller, en med singelfransar och en med volymfransar.

Oavsett vilket startkit du väljer så ingår följande i din utbildning:

  • Internationellt certifikat.
  • Livstids support. 
  • Rabatterade priser i vår webbshop. 
  • Inbjudan till sluten Facebook grupp med tips och råd. 

Detta är en intensivutbildning som kräver mycket fokus av dig som elev. Det du skall tänka på att du bör ha bra syn och vara stadig på handen. Vi har 18-års åldersgräns på våra utbildningar. 

Innan utbildningen startar måste du som elev kontakta företagshälsovården för att få ett tjänstbarhetsintyg på att du kan arbeta med härdplaster, i vårt fall gäller det Cyanoacrylat som finns i våra lim. 

Anmälningsavgiften är på 5000kr och är bindande och ej återbetalningsbar, när du betalt den har du en garanterad plats på valt datum. Resterande belopp betalas in senaste 10 dagar innan kursstart.

Avbokning av kursen ske senast 7 dagar innan kursstart.
Vidareutbildning Volymfransar

Behörighetskrav: du måste ha gått en singelutbildning.

Vår volymfransutbildning är på 2+1 dagar. De första två dagarna går vi igenom teori och praktik plus en del grundläggande saker för de som inte gått vår grundutbildning i singel. Vi går igenom olika plocktekniker och hjälps åt att finna den som passar dig bäst, visar på hur man skall fästa ett volymknippe på fransen för maximal retention och skonsamhet och vi övar på olika lashdesigns och ögonformer. Under utbildningen behöver du två modeller att öva på.

Efter din volymfransutbildning hos oss skall du kunna plocka snygga knippen och klara av att se hur mycket varje frans klarar av gällande tyngd och längd. 

När du övat hemma några veckor är det dags för provdag, du ska då göra fransar på en modell.

PRIS:

Volymfransutbildning kostar hos oss 8.500 kr ink moms, och har ett startkit till ett värde av 4.500 kr. Anmälningsavgiften är på 4.500 kr och är bindande och ej återbetalningsbar, när du betalt den har du en garanterad plats på valt datum. Resterande belopp betalas in senast 10 dagar innan kursstart.

Avbokning av kursen ske senast 7 dagar innan kursstart.


Fransstylisternas utbildningar hittar du i Kristianstad, Varberg, Linköping, Örebro, Stockholm, Uppsala, Ljusdal och Umeå.